• helios
  • helios
  • helios

Bogatstvo
boja

Kvalitetni, savremeni, cenovno konkurentni proizvodi, efikasna tehničko-komercijalna podrška.

Slikarska radionica Zvezda Helios

Slikarska radionica

Slikarska radionica „Zvezda-Helios“osnovana je 2005. godine sa ciljem doniranja boja deci školskog uzrasta, organizovanih u Radionici, radi razvijanja kreativnosti, omasovljenja slikarske kulture i promovisanje boja „Zvezde-Helios“.

Radionica radi u prostorijama „Zvezde-Helios“ i okuplja oko 30 učenika, čijim radom rukovodi profesor likovne umetnosti. Pored razvoja i afirmacije slikarske kulture, svrha radionice je i obrazovno i korisno usmeravanje dece školskog uzrasta, druženje dece koju povezuju slična interesovanja kao i usmeravanja na humanitarne akcije.

Do sada je organizovano 8 godišnjih izložbi u umetničkim galerijama u gradu, zatim stalne postavke slika u prostorijama Z-H, pravljene su reportaže u medijima i obrazovnim programima RTS-a. 

Radionica je učestvovala u mnogim humanitarnim akcijama, slikama su ukrašeni zidovi Dečjeg odeljenja Bolnice u Gornjem Milanovcu, zatim, slike su poslužile kao motivi za novogodišnje čestitke od kojih sav prihod ide Fondu za bolesno dete. Najvažniji rezultat je korisno usmeravalje dece školskog uzrasta na obrazovne, humanitarne i društveno – korisne aktivnosti. Ljubav prema gradu u kome žive iskazali su ukrašavanjem rečnog keja, oslikavanjem potpornog zida.

Osim Slikarske radionice, Z-H donira i slikarske kolonije, kao što je „Mina Vukomanović Karadžić“ kao i sve druge prema upućenom zahtevu.

 Slikarska radionica